Visita guiada a l’exposició del 125è aniversari de les Bases de Manresa amb una cinquantena de persones

Una cinquantena de persones van participar dissabte passat en la visita oberta i guiada a la mostra “Els fonaments del catalanisme polític. Les Bases de Manresa, 125 anys”, l’exposició central de la commemoració dels 125 anys de les Bases de Manresa que fins el 2 d’abril es presenta a la Sala d’Exposicions del Centre Cultural el Casino.

La trobada, que va començar a dos quarts de set del vespre i va aplegar 48 assistents, va estar guiada per Francesc Comas, historiador i comissari de la commemoració del 125è aniversari de les Bases de Manresa.

A través dels 5 àmbits en què s’organitza la mostra i dels nombrosos materials que la conformen com, documents, fotografies, i la bandera de la Unió catalanista – la joia de la corona -. Comas va explicar el context històric que envoltava l’Assemblea de la Unió Catalanista que es va fer a Manresa els dies 25, 26 i 27 de març de de 1892 i que va culminar amb l’escrit “Bases per a la Constitució Regional Catalana” punt clau per fonamentar una proposta política del catalanisme.

La mostra, impulsada per la comissió ciutadana del 125è aniversari de les Bases i l’Ajuntament de Manresa, ha estat produïda per la Diputació de Barcelona expressament en motiu de la celebració i es podrà visitar a Manresa fins al 2 d’abril. Posteriorment, es traslladarà a la sala d’exposicions de la seu central de la Diputació a la Rambla de Catalunya (Can Serra) des del 12 d’abril fins a mitjans de juliol.

Mireu aquí la notícia de l’exposició de les Bases de Manresa a Canal Taronja.