La Comissió Cívica de la commemoració del 125è aniversari de les Bases s’acomiada amb un dinar que rememora el que es va fer a Manresa el 1892

Arròs a la catalana, bou amb pèsols, ‘llomillo’ arrebossat, pollastre ‘rustit’, postres i vins catalans. Aquest va ser el menú del “dinar d’obsequi” que la Lliga Regional de Manresa va oferir als delegats de la primera Assemblea de la Unió Catalanista el 27 de març de 1892, en la cloenda de la reunió que van celebrar aquell cap de setmana a la capital del Bages per aprovar les “Bases per a la Constitució Regional Catalana”, un dels documents de referència del catalanisme polític conegut també com les “Bases de Manresa”.

Avui, els membres de la Comissió Cívica que ha treballat en la configuració del programa commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa al llarg d’aquests mesos han fet un dinar de cloenda rememorant aquell històric dinar amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i dels comissaris que han coordinat la commemoració, Francesc Comas i Jordi Rodó.

El dinar ha tingut lloc aquest migdia  al Restaurant Las Vegas, que el 2016 va celebrar també els seu 60è aniversari, amb un menú de degustació inspirat en el de fa 125 anys però posat al  dia pels cuiners de l’establiment manresà: arròs a la catalana, cua de bou amb pèsols frescos de l’hort, llom arrebossat amb puré de patates, pollastre de corral rostit i mel i mató ‘Bases de Manresa’, acompanyat de vins del Bages, aigües i cafès.

Hi han assistit també bona part dels integrants de la Comissió Cívica, encapçalats pel delegat dels Serveis Territorials de Cultura de la Catalunya central, Lluís Cerarols; el vice-president de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Jaume de Puig; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, el regidor de Turisme, Joan Calmet;  i la regidora de Festes i Projecció de Ciutat, Neus Comellas.

Els acompanyaven Rosa Serra, Josep Oliveras,  Josep Huguet, Josep M. Sanclimens, Lluís Piqué, Gemma Rubí, Josep Galobart, Anna Vilajosana, Francesc de Puig, Ester Garcia Clavel i personal municipal que també ha intervingut en tasques relacionades amb la commemoració.

En els parlaments de cloenda, l’alcalde Valentí Junyent, ha fet un reconeixement a la feina feta al llarg d’aquests mesos per la Comissió Cívica en l’organització dels actes commemoratius del 125è aniversari de les Bases de Manresa.

Els comissaris Jordi Rodó i Francesc Comas, per la seva part, han fet també un agraïment als membres de la comissió, a les institucions, a les entitats de la ciutat i a totes les persones que amb el seu esforç i dedicació han fet possible una commemoració amb un amplíssim programa d’activitats, que ha assolit l’objectiu de posar l’accent en l’aspecte divulgatiu.