Mig centenar de participants al Joc de Ciutat de la Llum dedicat al 125è aniversari les Bases de Manresa

Mig centenar de persones varen desafiar la previsió de pluja i un cel gris i amenaçant i es varen animar a participar en la 6a edició del Joc de Ciutat de la Llum que organitza el CAE.

Coincidint amb els actes de commemoració de l’aniversari de les Bases de Manresa, enguany el Joc de Ciutat de la Llum del CAE havia proposat un retorn a l’època modernista, concretament, 125 anys enrere, una tarda on hi havia prevista la inauguració d’una placa commemorativa de les Bases de Manresa davant l’Ajuntament. Malauradament, mentre l’agutzil portava la placa cap a l’Ajuntament es va entrebancar sense voler i la placa es va trencar. L’agutzil espantat va marxar corrents a amagar-se.

Repartits en 9 equips, els participants van aconseguir trobar l’amagatall de l’agutzil i reconstruir la placa de les Bases de Manresa que s’havia trencat just abans de la inauguració.

Per aconseguir la informació, van superar els reptes que diferents protagonistes de les Bases de Manresa -com Àngel Guimerà, Oleguer Miró i Enric Prat de la Riba- els plantejaven, amb proves com recordar el màxim de sons d’instruments, lletrejar paraules o trobar uns objectes determinats dins una tenda de campanya amb el mínim de temps possible.

El joc va finalitzar a les 7 de la tarda amb un berenar de coca i xocolata per a tots els participants i voluntaris que van fer possible el Joc de Ciutat de la Llum.